Партията на Ердоган ще оспорва вота в Анкара и Истанбул 01.04 | 11:52

Според говорителя й в повечето избирателни секции имало нередности

От iNews.bg

Управляващата партия в Турция заяви, че ще се обяви против "невалидните гласове и нередности" в столицата Анкара, както и в Истанбул по време на местните избори. "Установихме невалидни гласове и нередности в повечето от 12 158-те избирателни секции в Анкара,” каза Фатих Шахин, генерален секретар на Партията на справедливостта и развитието, предаде БГНЕС. "Ще използваме легалните си законни права и няма да позволим волята на нашите граждани да бъде изменена в Анкара,” каза Шахин.

Някои избирателни урни пък все още не са отворени в Истанбул, според съобщения на председателят на Върховния избирателен съвет Сади Гювен. Той заяви, че те остават неотворени поради възражения в Истанбул, но основният опозиционен кандидат на Републиканската народна партия, Екрем Имамоглу в момента води с 4 159 650 гласа.

Милиони турски граждани гласуваха на местните избори, за да изберат турските кметове, членове на общински съвети, мухтари, членове на висши съвети за следващите пет години.

Мансур Яваш, кандидат за кмет на основната опозиционна Републиканска народна партия в Анкара, води в надпреварата с 50,9% от гласовете, според неофициални резултати, пред кандидата на ПСР Мехмет Йозхасеки, който е с 47,06%.

Най-четени