Пилот от злощастния малайзийски самолет канил момичета в кабината? 11.03 | 21:41

Летецът дори пушил цигара и загърбвал пулта за управление

От Цанка Донкова

Мистерията около изчезналия малайзийски самолет Boeing 777 продължава. Докато властите проверяват всеки един от пасажерите и чертаят различни сценарии за случилото се, се появяват и различни истории от миналото.

В телевизионното предаване Current Affair две жени твърдят, че пилотът Фария Абдул Хамид ги е канил в кабината си, където са се забавлявали. Освен че ги е допуснал в отделението, той дори е запалвал и цигара.

Джонти Рос от ЮАР летяла със своята приятелка Жан Мари от Пукет до Куала Лумпур. Те си купили билети от същата компания, за която е летял и злощастният Boeing.

В момента, в който пилотът Фария ги забелязал, поръчал на стюардесите да поканят момичетата при него в кабината.

"През цялото време, докато пилотираше самолета, той си говореше с нас, по едно време дори си запали цигара”, посочва Рос.

Според нея, в един момент пилотът дори загърбил пулта за управление, за да обърне внимание на момичетата.

Когато Джонти разбрала, че именно този пилот е в изчезналия самолет, изпаднала в шок. Издирването на летателният апарат продължава, но до този момент без успех.

По-рано стана ясно, че двама от пътниците на Boeing-а са били с крадени документи за самоличност. Това зароди подозрения, че в изчезването на самолета може да е замесена терористична организация. 

Тази информация беше отречена. Първоначално беше оповестено, че единият от  пасажерите е ирански гражданин, опитал да имигрира в Германия. Той е бил проверен и се оказало, че няма нищо общо с тероризма. 

Малко след това от Интерпол обявиха, че и другият пътник е от Иран и името му е Делават Сейед -  Мохаммадреза,  информира РИА Новости.  Той е бил на 29 години.

 

)

Водещи