Погребаха Борис Березовски на скромна церемония 08.05 | 21:58

Разследването на смъртта на руския бизнесмен продължава

От Гергана Златкова

Борис Березовски намери вечен покой в графство Съри, Великобритания, пише Guardian.

Руският олигарх беше погребан на скромна церемония точно шест седмици след като почина на 68-годишна възраст. Той беше открит да лежи в банята на дома си с бинт около врата.

Подробностите около смъртта му все още не са известни, но има подозрения дори за убийство.

Сред опечалените, освен съпругата му и опечалени роднини бяха и чеченският сепаратист Ахмед Закаев и бизнесменът Владимир Воронов.

Сред поканените бяха само най-близките приятели и роднини, въпреки че по-голямата част от тях пристигнаха с доста показни автомобили като Bently и Mercedes, допълва изданието.

До последно свещениците отказвали да опеят олигарха, заради съмненията, че се е самоубил, но церемонията все пак се състояла.

Тялото на Березовски беше намерено на 23 март в банята в дома на бившата му съпруга Галина, 

Близки приятели на бизнесмена пък споделили пред разследващите, че бизнесменът бил депресиран и демотивиран за живот, след като загубил 5 милиарда долара при съдебния спор миналата есен срещу Роман Абрамович. Съкрушителна поражение, което го унищожило финансово и го оставило емоционално зашеметен.

Според някои близки обаче, бизнесменът е бил убит.

Пълното разследване на смъртта на Березовски продължава.

Следствието на смъртта на Александър Литвиненко - близък негов приятел - също, на фона на опитите на правителството да запази доказателствата по делото тайна.

Водещи

Най-четени