Показен разстрел на сръбски лидер в Косово 16.01 | 11:55

Оливер Йованович е убит с 5 куршума на улицата

От iNews.bg

Показен разстрел в Косово. Лидерът на гражданската инициатива на сърбите в най-младата държава на Балканите "Свобода, демокрация, истина” Оливер Йованович е убит в сръбската част на разделения град Косовска Митровица при покушение, съобщи сръбският "Блиц” като се позова на адвоката на политика и на представителката на партията Ксения Божович. "Изглежда е починал на място. Знаем, че е получил пет огнестрелни рани. Бил е откаран в болница веднага, лекарите са се опитали да го спасят, но напразно”, каза адвокат Небойша Владович, предаде БГНЕС.

Косовската полиция потвърди, че е имало покушение и съобщи, че политикът е в болница, а всички служители на реда са изпратени да издирват нападателите. Медиите съобщават, че покушението е извършено в 8:15 ч., когато 64-годишният Йованович е влизал сградата на своята партия. Нападателите са открили стрелба по него от автомобил. В момента около сградата и около болницата в Косовска Митровица се събират много хора, а полицията е блокирала съседните квартали.

Оливер Йованович е смятан за умерен лидер на косовските сърби. Бил е държавен секретар в сръбското министерство за Косово и Метохия. През 2016 г. беше осъден на 9 години затвор, но впоследствие беше освободен.

Водещи

Най-четени