Поне две жертви и над 60 ранени при земетресението в Перу 14.01 | 18:01

Има разрушени постройки, райони с прекъснато електричество, миньори са затрупани в рудник

От iNews.bg

Въпреки че първоначално липсваше такава информация, се оказа, че има жертви и ранени вследствие на силното земетресение по крайбрежието на Перу. Властите все още уточняват данните, но към момента се знае за най-малко двама загинали и 65 пострадали. Вече се знае, че има и разрушения. Има данни и за места с прекъснато електрозахранване. За най-пострадалите райони се очаква да бъде изпратена и хуманитарна помощ.

Според информация на местният вестник La Republica в една от мините в страната има затрупани работници. Не е ясно какво е състоянието им. За момента най-малко 17 души там се водят изчезнали. Властите обаче отричат тази информация. Ръководителят на местната Национална служба за гражданска защита Хорхе Чавес казва, че тя е била проверена и в рудника не е имало блокирани хора.

Рано тази сутрин (местно време) страната бе разтресена от 7.1 по Рихтер, като епицентърът на труса бе в океана на около 30 км от брега. След това бе обявено предупреждение и за цунами, което важи и за Чили.

Президентът на Перу Педро Пабло Кучински заминава за пострадалите най-силно райони в югоизточната част на Перу. Това съобщи самият той чрез профила си в Twitter, предаде ТАСС. "От Маркона се отправяме към Акари и Чала (провинция Арекипа) – районите, пострадали от земетресението тази сутрин, за да направим оценка за мащабите на разрушенията и да насочим към тях необходимата им хуманитарна помощ", пише Кучински.

Водещи

Най-четени