Поредното безумие на Тръмп: СТО е бедствие! САЩ излизат, ако той стане президент 24.07 | 19:46

Милиардерът се закани и на фирмите, изнесли бизнеса си в Мексико

От iNews.bg

Кандидатът на републиканците за Белия дом Доналд Тръмп намекна, че "САЩ може да напуснат Световната търговска организация (СТО), ако той бъде избран за президент.

В интервю за предаването "Среща с пресата" по NBC ексцентричният милиардер каза, че ще наложи наказателни данъци на фирмите, преместили производството си в чужбина, давайки като пример Мексико, предаде Фокус.

След като водещият на шоуто Чък Тод възрази, че подобно действие ще бъде оспорено от СТО, Тръмп отговори: "Няма значение. Ще предоговорим (условията) или ще напуснем. Тези търговски сделки са бедствие, Чък. Световната търговска организация е бедствие." 

Най-нестандартният кандидат за президент в историята на Съединените щати, който няма и ден политически стаж преди кампанията си за Белия дом, вече успя да шашардиса световните с позициите си срещу НАТО и заканата, че в бъдеще страните-членки на Алианса няма да бъдат защитени, тъй като Вашингтон финансирал много, а останалите - малко.

Другата будеща притеснение идея на Тръмп бе, че ще поиска изграждане на висока ограда между САЩ и Мексико заради мигрантите.

Водещи

Най-четени