Порой се изля в Южна Хърватия, блокира град Задар (ВИДЕО) 11.09 | 14:54

Улиците на туристическия град са превърнати в реки, спрян е токът

От iNews.bg

Невиждана буря се разрази от 8.00 до 10.00 ч. (9.00 - 11.00 ч. българско време) тази сутрин над хърватския град Задар, Северна Далмация. За броени минути стихията наводни всички подлези и превърна улиците на туристическия град в същински реки, предават хърватските медии, цитирани от Фокус.

Според телевизия N1 градът е в хаос, спрян е градският транспорт и централните магазини са затворени заради наводнение. Телевизията съобщава, че само за два часа валежите са надхвърлили 190 л/кв.м, като това е превишило средната норма за два месеца.

Електронното издание Dnevno твърди, че градът е в колапс, докато Index озаглавява публикацията си "Потоп в Задар" и съобщава, че местния център 112 е затрупан с обаждания.

Големи части от града са без електричество.

През уикенда в Ливорно, Тоскана, шестима души загинаха, а трима се водят безследно изчезнал заради наводнения, предизвикани от обилния дъжд, изсипал се в нощта срещу неделя, съобщи в."Кориере дела сера".

"Извънредната ситуация не е приключила", посочва местната администрация в сайта си. Кметът на Ливорно Филипо Ногарин определя ситуацията като драматична, трудна и критична.

Водещи

Най-четени