Порошенко е наредил повишена бойна готовност на армията по границата с Крим и в Донбас 11.08 | 16:02

Заповедта е реакция на обвиненията на руския президент Владимир Путин, който вчера заяви, че Киев използва терористични тактики, за да провокира нов конфликт в региона

От iNews.bg

Украинският президент Петро Порошенко е наредил на частите на армията по границата с Крим и в Донбас да бъдат приведени в повишена бойна готовност, съобщи Ройтерс.

Това е било съобщено по време на съвещание с ръководството на силовите структури и Министерството на външните работи, става ясно от пост в социалната мрежа "Туитър", публикуван от самия Порошенко.

"Проведох съвещание с ръководството на силовите структури и МВР. Поръчах да бъдат приведени в повишена бойна готовност всички подразделения в районите около Автономна Република Крим и по цялата фронтова линия в Донбас", гласи съобщението от президента на Украйна.

По-рано говорител на украинската гранична полиция заяви, че по границата с Крим са струпани голям брой руски военни с модерна бойна техника.       

Заповедта е следствие от обвиненията на руския президент Владимир Путин, който вчера заяви, че Киев използва терористични тактики, за да провокира нов конфликт в региона и да дестабилизира Крим. Москва анексира полуостров Крим през 2014 година, което допълнително обтегна отношенията между Русия и Украйна.

Водещи

Най-четени