Путин не се е месил в изботите в САЩ 11.11 | 14:09

Това заяви американският лидер, след като проведе разговори с руския си колега

От iNews.bg

Владимир Путин казал на Доналд Тръмп, че не се е намесвал на изборите в САЩ. Това заяви американският лидер, след като проведе разговори с руския си колега в рамките на срещата на високо равнище на организацията Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество в Дананг, Виетнам.

"Той (Путин) заяви, че не се е намесвал", каза Тръмп, цитира Нова.

 

Американският държавен глава добави, че руският президент отрича твърденията за намеса "всеки път", когато двамата се срещнат, добавяйки, че неговият колега изглежда "много обиден" от постоянните обвинения.

Самият Путин каза, че всички тези обвинения са "фантазии" и са мотивирани от американската вътрешна политика.

"Всичко за така нареченото руско досие в САЩ е проява на продължаващата вътрешна политическа борба", каза той.

Връзката на Тръмп с Москва рамкира първата година от президентството му, като ключови негови помощници бяха заподозрени в предполагаемо сътрудничество с Кремъл.

БГНЕС припомня, че ФБР разследва твърденията за предполагаемите опити на руското правителство да повлияе на президентските избори през 2016 г. Паралелни производства по този въпрос се извършват от специален комитет на Сената и на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ.

 

В средата на май американското министерство на правосъдието обяви назначаването на специалния прокурор и бивш директор на ФБР Робърт Мюлер в разследване на твърдяната за руската намеса. Това решение бе подкрепено от много републиканци и демократи в Конгреса на САЩ.

Водещи

Най-четени