Путин няма да е кандидат на „Единна Русия“ за президентските избори 14.12 | 14:27

Партията веднага прие решението му да е независим и му обеща пълна подкрепа във всичко

От iNews.bg

Владимир Путин няма да бъде кандидат на своята партия "Единна Русия" на предстоящите в страната догодина президентски избори. Това съобщи самият той на годишната си пресконференция, която се провежда днес в Москва. Като уточни, че ще се кандидатира за нов президенстки мандат като независим. Путин обаче отбеляза, че ще разчита на подкрепата на всички партии, с които споделят еднакви или сходни възгледи, както и на гражданите на страната.

Много скоро след това и от "Единна Русия" обявиха, че подкрепят решението на Путин и ще застанат зад него, въпреки че ще участва във вота като независим кандидат. Като му обещаха и че ще му помогнат за събирането на необходимите подписи, за да може да се кандидатира. "Подкрепяме напълно решението на президента да отиде на изборите като независим и ще му окажем цялата необходима помощ за събирането на подписите и мобилизационната кампания", каза пред журналисти временно изпълняващият длъжността секретар на Генералния съвет на "Единна Русия" Андрей Турчак.

Той добави и че в партията разбират решението на Путин да се кандидатира като независим, тъй като той е надпартиен лидер, но също и национален такъв, както и морален за самата "Единна Русия". Турчак отбеляза още, че на 22 и 23 декември, когато ще се проведе конгресът на партията, ще бъде гласувано решение за подкрепа към Путин. И изрази увереност, че това ще бъде прието единодушно.

Водещи

Най-четени