Путин отиде в Магнитогорск заради газовия взрив 31.12 | 17:56

Руският президент ще се срещне с пострадалите

От iNews.bg

Руският президент Владимир Путин пристигна в град Магнитогороск в Урал, след като там газова експлозия разтърси жилищен блок, уби най-малко четирима души и десетки все още са без следа.

Очаква се Путин да се срещне с пострадалите от трагедията и с местните власти на индустриалния град, съобщиха руски медии, цитирани от БГНЕС, предаде Нова ТВ. Според последната информация от мястото на инцидента 35 души остават в неизвестност, заяви пред АФП Тимур Хикматов, говорител на министерството по извънредните ситуации.

Първоначално беше съобщено, че загинали са най-малко трима души, а 79 се водят за безследно изчезнали при експлозия на газ в жилищна сграда в Урал.

Инцидентът е станал в ранните сутрешни часове в индустриалния град Магнитогорск, съобщиха руските власти. Трима души са били извадени живи изпод руините, обяви заместник-губернатора на Челябински регион. Съдбата на 79 от обитателите на блока засега остава неясна. 12 пострадали са откарани в болница, сред тях има и едно дете. Състоянието на ранените е добро, опасност за живота им няма. Експлозията е станала в апартамент на втория етаж. Обитателите на двата съседни входа са евакуиарани. В блока живеят общо 1100 души.

На мястото работят спасителни екипи и полиция, които издирват затрупани под отломките хора. Експерти обследват конструкцията на сградата, за да преценят доколко е безопасна и дали живущите в съседните входове могат да се върнат по домовете си.

При експелтен оглед не е било установено неправомерно боравене с газопреносната инсталация в мазето на блока, доколкото имаше съмнения, че неоторизирани дейност по тази система може да са станали причина за експлозията.

Водещи

Най-четени