Путин стегна редиците на армията за мисии срещу тероризма 01.10 | 09:47

Президентът на Русия призова 150 хиляди военни за миротворчески учения и мисии

От iNews.bg

Руският президент Владимир Путин обяви мобилизация. 150 хиляди руски граждани са призовани на военна служба. Путин подписа указа за това. Документът бе поместен на сайта на държавния глава, съобщи ТАСС. През октомври и ноември се призовават 147 хиляди руски граждани на възраст 18-27 години, които не са в резерва и по закон подлежат на военна служба, пише в указа.

Тази сутрин главнокомандващият на сухопътните войски на Русия генерал-полковник Олег Салюков обяви, че през 2016 се планират миротворчески мисии и антитерористични учения заедно с много чуждестранни партньори и международни организации.

"Русия е убедена, че борбата срещу тероризма трябва да се провежда в строго съответствие с международното право, а именно според резолюцията на ООН или по искане на официалното правителство", заяви президентът на Русия на среща с членове на правителството.

На първо място, ние ще подкрепим сирийската армия в законната й борба с терористични групи, и второ, подкрепата ще се извършва от въздуха, без участие в наземни операции”, каза Путин. Той добави, че руските въоръжени сили ще бъдат използвани в Сирия само когато правителствената армия извършва настъпателни маневри в региона.

 

Путин също така отбеляза, че всички страни са информирани за хода на действията на Руската федерация в Сирия.

15753761575377

Водещи

Най-четени