Пхенян: Психическото състояние на Тръмп се влошава, а има ядрен бутон 16.01 | 17:17

Ако бъде оставен да действа, не е ясно до каква катастрофа ще доведе това, казва КНДР

От iNews.bg

Северна Корея с нова словесна атака срещу Доналд Тръмп. Повод за критиките на Пхенян срещу президента на САЩ идват, след като той написа в Туитър, че неговия ядрен бутон е по-голям от този на севернокорейския лидер Ким Чен Ун и работи по-добре, предаде БГНЕС.

"Хората по цял свят са силно притеснени от факта, че от ден на ден се влошава психическото състояние на Тръмп, който има достъп до ядрения бутон. Работата е там, че ако такъв изкуфял старец като Тръмп бъде оставен действа, не е ясно да каква невъобразима катастрофа ще доведе това”, се казва в коментар на централния севернокорейски вестник и орган на ЦК на Корейската работническа партия "Родон синмун”.

Изданието призовава Вашингтон да действа "разумно” и предупреждава, че "денят, в който САЩ провокират ядрена война на Корейския полуостров, ще е последният ден на САЩ”. Тръмп написа текста си в Туитър след като в новогодишното си обръщение към народа Ким Чен Ун заяви, че ядреният бутон е на бюрото му и САЩ не трябва да забравят това. Ким съобщи също, че КНДР е създала атомно оръжие, което може да достигне всяка точка от територията на САЩ.

Водещи

Най-четени