Пхенян заплаши с удари САЩ и Южна Корея 23.02 | 19:59

Разполагаме с ултрамодерни бойни системи, способни да поразят врага във всяка точка, казва Северна Корея

От iNews.bg

Пхенян заплаши, че ще нанесе удари по САЩ и Южна Корея заради активизацията им и предприетите военни маневри след проведените от Северна Корея през януари ядрен опит и изстрелването на балистична ракета със спътник на борда в началото на този месец. "От този момент стратегическите и тактическите оръжия на въоръжените ни сили са готови да нанесат изпреварващи удари в случай на дори и най-малката провокация от страна на противниците” се казва в официално съобщение на върховното командване на Корейската народна армия.

Според документа първата мишена ще бъде президентският дворец в Сеул, където "се плетат заговори с цел засилване на конфронтацията със сънародниците от Севера”. Втората цел на Пхенян ще бъдат американските бази в Азиатско-Тихоокеанския регион, както и континенталните части на САЩ, се казва още в съобщението, предаде ТАСС.

Командването на войските в Северна Корея предупреждава, че армията й разполага с мощни и ултрамодерни бойни системи, които са способни да поразят която и да било точка на САЩ във всеки един момент.  

Водещи

Най-четени