Първият дипломат на Скопие на посещение у нас 14.02 | 09:16

В програмата му има среща с президента и подписване на протокол по договора за добросъседство

От iNews.bg

Днес на официално посещение в София пристига външният министър на Република Македония Никола Димитров. Той ще има срещи с президента Румен Радев и с първия ни дипломат Екатерина Захариева.

От 16:30 часа на "Дондуков" 2 държавният глава ще проведе срещата си с Димитров. Президентът ще го приеме в контекста на посещението му у нас по повод неформалния съвет на министрите на външните работи на държавите членки на ЕС и на страните кандидати за членство, който ще се проведе в София на 15 и 16 февруари.

Вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева и Никола Димитров пък ще подпишат Протокол за размяна на ратификационните документи, с които влиза в сила Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония. Церемонията ще се проведе в сградата на Министерския съвет. Договорът беше подписан на 1 август 2017 г. от министър-председателите на двете страни Бойко Борисов и Зоран Заев, а в началото на тази година беше ратифициран от парламентите на България и на Република Македония. С подписването на Протокола за размяна на ратификационните документи приключва напълно процедурата по влизането му в сила.

Водещи

Най-четени