Първият доклад за малайзийския самолет само от 5 страници 01.05 | 18:31

Това е вторият случай на изчезнал летателен апарат за последните 5 години

От Цанка Донкова

Малайзийските власти са помолили близките на пасажерите от изчезналия на 8 март самолет да се приберат по домовете си, съобщава BBC. Те са посочили, че центърът, в който се намират близките ще бъде затворен. Властите са заявили, че въпреки това ще държат роднините на изчезналите пътници в течение относно издирването на летателния апарат.

В същото време бе представен и първият официален доклад за случилото се. Той се състои от 5 страници, които съдържат обобщение на случилото се до момента. Не се посочват нови важни разкрития.

Самолетът на малайзийските авиолинии с 239 души на борда изчезна на 8 март , докато извършваше полет от Куала Лумпур към Пекин. Самолетът изчезна от радарите над водите на Южнокитайско море, но заради сателитни снимки, оповестени по-късно се смята, че той се е разбил в Индийския океан, край австралийския град Перт.

Това е вторият случай на изчезнал летателен апарат за последните 5 години, при който не може да се каже с точност къде точно е последното местонахождение на апарата. Първият случай е през 2009 г., когато изчезва самолет на френските авиолинии.

Водещи

Най-четени