Разкриха самоличността и на третия атентатор от Лондон 06.06 | 15:58

Той е на 22 години, роден в Мароко

От iNews.bg

Властите във Великобритания разкриха самоличността и на третия атентатор от Лондон, предаде Нова телеизия. Неговото име е Юсеф Загба и е роден през 1995 г., пише в. "Кориере дела", цитиран от Ройтерс. По-късно информацията беше потвърдена и от британската полиция.

Баща му е мароканец, а майка му - италианка. Роден е в Мароко. През март 2016 г. е арестуван на летището в Болоня, докато се опитвал да се качи на самолет за Турция и оттам да отиде в Сирия.

Италианското разузнаване е информирало мароканското, че Загба е подозрителен и често пътува. Подобно предупреждение е отправено и до британското разузнаване. От британската полиция обаче съобщиха, че досега Загба не е представлявал интерес нито за полицията, нито за вътрешното разузнаване.

Родителите на Загба са живели известно време в Мароко, а после са се разделили и майката се прибрала в Италия. Сега живее в провинция Болоня. Синът й няколко пъти е пътувал от Мароко до Италия, за да се види с нея. 

През март 2016 г., след като бил арестуван, той бил обвинен в международен тероризъм, но това обвинение не било доказано. Въпреки това Италия го включила в списъка на хората, представляващи риск за сигурността.

За последно е живял в Лондон, където е работил сезонна работа в ресторант.

Най-четени