Разпитват Саркози втори ден 21.03 | 11:50

След това или трябва да му бъде повдигнато обвинение, или да бъде освободен

От iNews.bg

Бившият президент на Франция Никола Саркози, който беше задържан под стража във вторник във връзка с разследването на незаконно либийско финансиране на предизборната му кампания през 2007, отново е в парижкото предградие Нантер, за да продължи да дава показания. Саркози беше разпитван до полунощ и после прекара нощта в дома си в Париж. Автомобилът с бившия президент е пристигнал в Нантер, където е Централното управление за борба с корупцията, финансовите и данъчните нарушения, около 8 ч. тази сутрин.

По закон задържането на Саркози може да продължи до 48 часа. След това или трябва да му бъде повдигнато обвинение, или да бъде освободен.

По-рано Саркози е бил задържан за даване на показания във връзка с подозрения за незаконно финансиране на предизборната му кампания през 2007 от собственичката на корпорацията "Л'Ореал" Лилиан Бетанкур. Впоследствие подозренията срещу Саркози по това дело бяха снети.

Следствието по сегашното дело започна преди 5 години. Следователите разполагат с показанията на посредник, който твърди, че предал на представители на Саркози "няколко куфарчета с пари, получени от Либия”. Според медии, става дума за поне 5 млн. евро.

Водещи

Най-четени