Режим на тока и водата в Крим 22.11 | 10:55

Полуостровът цяла нощ стоя на тъмно заради авария на електропровод

От Кристиан Костурков

От днес в Крим се въвеждат режими на снабдяването с ток и вода. В момена там се съставят графици кога и кои населени места ще получават електроенергия и кога тя ще бъде спирана, съобщава първият вицепремиер на Крим Михаил Шеремет, който оглавява създадената комисия за извънредното положение на полуострова. То беше въведено след като тази нощ бяха взривени стълбовете на далекопроводите, които доставят от Украйна електроенергията на полуострова.

"Режим и прекъсвания на захранването, за съжаление, ще има на територията на целия полуостров. Не успяхме да избегнем тази ситуация. Скоро населението навсякъде ще получи графиците”, казва Шеремет, цитиран от ТАСС. От кримското Министерство на горивата и енергетиката обещават да информират населението на всеки два часа къде ще има прекъсване на тока.

Тази нощ в 00:22 ч. местно време Крим остана без доставки на електроенергия от Украйна. Всички населени места там останаха на тъмно. Според официалната информация от Киев причина за аварията е взривяване на стълбовете на далекопроводите, които доставят ел.енергия на полуострова. 

Водещи

Най-четени