Рик Санторум иска забрана върху разпространението на порнография 16.03 | 11:18

Републиканецът не е първия кандидат за президент на САЩ, който говори по темата

От Ивайло Ачев

Един от основните кандидати за президент на Републиканската партия Рик Санторум иска да забрани разпространението на порнография в САЩ, става ясно от личния сайт на бившия сенатор от Пенсилвания.

"САЩ страда от порнографска пандемия. Порнографията е бич за брака и връзките. Тя допринася за насилието над жените. Освен това е основен фактор за развитието на проституцията и трафика на жени", пише в съобщението на сайта на Санторум.

Според Санторум сегашният президент на САЩ Барак Обама не прави достатъчно по отношение на разпространението на порнография. Санторум обещава, че ако бъде избран за президент на САЩ, ще сезира главния прокурор и ще поиска от него да се занимае с въпроса.

Рик Санторум не е първият кандидат за президент на САЩ в тази кампания, който обърна внимание на порнографията. През юли 2011 година Мишел Бачман, която беше една от кандидатите на републиканците, поиска да се направи поправка на американската конституция, с която да се забрани изцяло разпространението на порнография.

Най-четени