Русия няма да разполага ядрен арсенал в Крим и Калининград 23.06 | 16:29

Справяме се с врага и без атомно оръжие, спомнете си Наполеон и Хитлер, казва зам.-шефът на военната комисия в Думата

От iNews.bg

Руснаците няма да разполагат ядрени оръжия на територията на Крим или на Калининград. Възможно е Москва да изпрати там ракетни комплекси "Искандер-М", но те ще бъдат с обикновени, а не с ядрени бойни глави. Това казва пред "Интерфакс" зам.-председателят на комисията по отбрана в Държавната Дума Андрей Красов пред "Интерфакс".

Той обяснява, че Москва е в правото си да разполага такива оръжия и бойна техника по територията на Руската Федерация, каквито са необходими за защита на определен регион от външно въздействие. Същото се отнася и за жива сила, както и за ракетните комплекси "Искандер". Красов обаче е категоричен, че специално за Крим и Калининградска област няма нужда те да бъдат с ядрени бойни глави.

"Ние и само с обикновено, без ядрено оръжие, се справяме с врага. Достатъчно е да си спомним как завършиха походите на Наполеон и Хитлер срещу нас. Сега за пореден път някои се опитват да кажат вместо нас какво мислим да правим. Не е необходимо да се фантазира за възможните наши действия", казва Андрей Красов.

Обясненията на зам.-председателя на военната комисия в руския парламент идват в отговор на публикации в някои западни медии, че в отговор на разполаганите от САЩ елементи на системата за противоракетна отбрана, през 2019 г. Русия ще разположи на територията на анклава Калининград, а също и на полуостров Крим, ракетни комплекси "Искандер-М", способни да носят ядрени бойни глави.

Водещи

Най-четени