Руснаците ликвидирали трима лидери на ИД 19.11 | 18:24

Бойци на „Хизбула“ са неутрализирали пореден отряд на „Ислямска държава“, опитал се да влезе в Ливан

От Кристиан Костурков

"Ислямска държава" официално е съобщила, че вследствие на руските атаки срещу позициите й в Сирия са били ликвидирани трима от високопоставените й пълководци. Това съобщава началникът на главното оперативно управление на руския Генерален щаб Андрей Картаполов. "Терористичната групировка призна, че в резултат на руските въздушни удари са били убити полевите командири Абу Нурлбагаси, Мухамед ибн Хайрат и Ал Окаб, които са действали в района на Алепо", казва той, цитиран от "РИА Новости".

Представителят на руския Генщаб съобщава още и за сериозни загуби в жива сила, които са претърпели редиците на "Ислямска държава" в района на планината Джуб ал-Ахмар. Местната групировка "Шам Талибан" е поискала спешно да й бъдат изпратени подкрепления.

В същото време стана ясно, че ливанската групировка "Хизбула" е успяла да обезвреди малка група бойци на "Ислямска държава" в района на границата със Сирия. По време на сражението са били убити двама души, а още пет са били ранени. Това е станало по време на засада, организирана от "Хизбула". През последните две седмици все по-често отряди на "Ислямска държава" се опитват да преминат от Сирия в Ливан. Местната правителствена армия, както и групировката "Хизбула" се опитват да пресичат пътя им и да ги залавят или ликвидират. Понякога военните използват дори и артилерия.

Водещи

Най-четени