САЩ: Европейското по футбол във Франция е мишена за терористични атаки 01.06 | 02:15

И руски полицаи се включват в международната охрана на Евро 2016

От iNews.bg

Съединените американски щати предупредиха, че Европейското първенство по футбол, което започва след по-малко от 2 седмици във Франция, може да бъде потенциална мишена за терористични атаки, предава BBC.

"Големият брой от туристи, които посещават Европа през летните месеци, ще са цел на терористите", се казва в съобщение от Държавния департамент, цитирано от Фокус.

Събитието ще се проведе между 10 юни и 12 юли на различни места в страната. Във Франция остава в сила извънредното положение, въведено след Парижките атентати от ноември 2015 г.

Междувременно и руски полицаи ще окажат съдействие на френските си колеги за опазването на реда по време на Европейското първенство по футбол, предаде TACC, като цитира пресцентъра на вътрешното министерство в Москва.

"МВР на Русия разгледа положително обръщението на МВР на Франция с предложение да участваме в международната полицейска операция по осигуряването на реда в периода на подготовка и провеждане на Евро 2016 г. Ръководството на руското министерство прие решение да изпрати във Франция за работа в специално създадения Център за международно полицейско сътрудничество шестима специалисти от ведомството", обясниха от министерството.

Водещи

Най-четени