Само на 12 г., а спаси баба си от горяща къща 16.10 | 14:36

Героят рискувал живота си, за да спаси възрастната жена

От Ивайло Коралски

12-годишно момче се превърнало в герой, след като спасило баба си от горяща къща. Заради храбрия си подвид Сет Кътрайт получил обилни изгаряния в областта на лицето и ръцете, съобщава KATU.

Инцидентът се състоял в дърводобивното селище Верония, САЩ, след като бутилка пропан бутан експлоадирала в дома на детето. След края на инцидента Сет споделил, че можел усетил аромата на изтеклата газ още преди баба му да запали фаталната цигара.

Храбрият тийнейджър и баба му били единствените членове на семейството, които населявали къщата в гибелния момент. "Просто се чу "бууууум". И всичко пред очите ми светна, а баба ми беше в огън", споделил малкият герой пред KATU.

Без да се поцеремони, Сет се хвърлил да спаси своята баба. Младежът хванал за ръката горящата си баба и я измъкнал от къщата. "Успях да я изведа навън и да изгася огъня (по нея). Веднага се обърнах към съседите с молба да извикат линейка", разказал още Сет.

Пристигналите на мястото на инцидента пожарникари се борили с пламъците в продължение на три часа, преди да успеят да ги изгасят. Сет и баба му все още се възстановяват от изгарянията си в болницата в Орегон.

Състоянието на баба му Роус все още е критично. Изгарянията на детето-герой са видими, но според докторите с времето белезите ще изчезнат напълно.

Сет обаче настоял да се покаже публично лицевите си изгаряния, за да може да предупреди и други за опасностите от пожари в домовете на хората.

Бащата на Сет, Роджър Кътрайт също подкрепил смелият си наследник: "Обичам те. Гордея се с теб. Ти си моят герой", били думите на таткото пред KATU.

Водещи

Най-четени