Сензация! Доналд Тръмп не е нито американец, нито германец? 15.11 | 18:21

Исламабад с невероятни разкрития за новия президент на САЩ

От iNews.bg

"Новият президент на САЩ Доналд Тръмп е роден в Пакистан. Истинските му имена са Давут Ибрахим Хан и е изгубил родителите си при катастрофа". Това твърди телевизия Neo News в Исламабад, цитирана от турския в."Хюрриет" и БГНЕС. Телевизията показа като доказателство стара цветна снимка с русокосо момченце на нея.

"Ако искате вярвайте, ако искате – не, но президентът Доналд Тръмп е роден в Пакистан, а не в Америка", казва водещият на новинарската емисия. Твърдението е илюстрирано със снимка на русо дете.

Странната версия за пакистанския произход на Тръмп продължава със сведението, че след катастрофата, при която родителите на момчето са загинали на място, то е било отведено в Лондон от британски капитан с индийски корен. По-късно малкият Давут Ибрахим Хан бил осиновено от местно семейство, емигрирало в САЩ през 1955 г.

Новината нажежи Туитър и скандализира потребителите, една част от тях са категорични, че когато 70-годишният в момента Тръмп е бил дете, цветната фотография още не е съществувала, а телевизията показа именно цветна снимка. Други пък смятат, че има вариант снимката да е оцветена впоследствие, което е напълно възможно.

"Хюрриет" припомня, че по време на кандидатската си кампания Тръмп многократно коментираше къде е роден Барак Обама и настояваше, че той не е американец по рождение и дори подложи на разследване акта му за раждане в Хавай. През септември обаче спря словоизлиянията си по темата и обяви, че приема Обама като истински американец.

Според конституцията на САЩ правото да заемат поста на президент имат навършилите 35 години, които са живяли не по-малко от 14 години в страната и са получили гражданство още при раждането си. Регистрите от Хавай са категорични, че Обама е роден там. Ако твърденията на Тръмп бяха верни, щяха да отключат грандиозен правен скандал.

Водещи

Най-четени