Скинари готвили атентати във Великобритания 05.09 | 16:02

Полицията е арестувала четирима неонацисти, сред тях има и военни

От iNews.bg

Скинари са подготвяли осъществяването на атентати във Великобритания. Плановете им обаче са били разкрити от органите на реда. Полицията е арестувала четирима мъже. Те са заподозрени, че са участвали в заговор за извършване терористични актове. Всичките са членове на групировката с неонацистки възгледи "Национално действие", предаде бТВ, позовавайки се на ДПА.

Четиримата задържани са на възраст между 22 и 32 години и са от различни райони на Великобритания. Заподозрени са в участие в "иницииране, подготвяне и подстрекателство към извършване на терористични актове" и членство в забранена организация, обявяват от полицията в графство Уест Мидландс.

"Арестите са планирани и извършени под ръководството на разузнавателните служби. Не е имало заплаха за обществената сигурност", посочи още тя и добави, че полицаи претърсват няколко адреса, свързани с арестите. Сред задържаните неонацисти има и военнослужещи, се казва в съобщението на полицията, без да се уточнява колко, съобщава от своя страна АФП.

Водещи

Най-четени