Скотлянд Ярд задържа мъж, подготвял атентати 24.08 | 19:40

Около арестa има „сирийска връзка“, съобщават властите, но не казват каква

От iNews.bg

Мъж, подготвял терористични атаки, е бил задържан в Лондон. От "Скотланд Ярд" съобщават, че по време на разследването срещу него е установена "сирийска връзка". Не става ясно обаче за какво точно става въпрос – дали арестуваният е сириец, дали е бил в Сирия или друго.

"Служителите на службата за борба с тероризма са арестували 32-годишен мъж. Той е заподозрян в подготовка на терористични актове. В момента той се намира в ареста за провеждане на последващи следствени действия. Въпросдният арест е свързан със Сирия", се казва в съобщението на "Скотланд Ярд".

Това далеч не е първият случай на арестуван за подготовка на атентати във Великобритания, припомня ТАСС. Според данни на Министерството на външните работи в Лондон сапо през 2015 г. по подобни обвинения са били задържани 315 души. Което представлява и рекорд от момента, когато е започнала да се води такава статистика. От всички арестувани 39% са били и осъдени, 22 на сто са били пуснати под гаранция, а 37% - освободени без да им се повдигне каквото и да било обвинение.

Водещи

Най-четени