След призива на медии да спре в Туитър Тръмп тотално изпростя (ФАКТИ) 02.07 | 12:37

Президентът нарече CNN "мошеническа медия", а останалите "фалшиви и измамни"

От iNews.bg

Президентът на САЩ Доналд Тръмп поднови вчера своята "туитър война" срещу американските медии, като премина от атаки срещу двама конкретни телевизионни водещи към по-широко осъждане на новинарските медии изобщо, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп започна съботния ден в своя голф клуб в Ню Джърси с критични туитове за Джо Скарбъро и Мика Бжежински от Ен Би Си. Той написа обидна квалификация за Скарбъро, че е "Лудия Джо" (Crazy Joe), а за Бжежински - че е "тъпа като галош" (dumb as rock) и лицето й е изпънато от лифтинг.

Вечерта президентът изпрати няколко язвителни туита за медиите изобщо, след като вчера вестник "Ню Йорк поуст" излезе с гневен призив към Тръмп в защита на двамата си колеги и срещу манията му в Туитър, под заглавие: "Тръмп, спри! Просто спри!".

Президентът написа днес, че "фалшивите и измамнически" медии ("fake and fraudulent") упорито твърдят, че той трябва да се откаже от социалните мрежи. Тръмп обаче напомни, че е спечелил президентските избори благодарение на социалните медии.

Тръмп атакува и любимата си мишена за нападки - Си Ен Ен, като написа в Туитър, че обмисля да започне да я нарича телевизия за "мошенически", а не просто "фалшиви" новини, както досега ("Fraud News CNN", вместо "Fake News CNN").

Водещи

Най-четени