Смъртта на Робин Уилямс разтърси и Интернет - била най - търсената информация в Google 16.12 | 17:44

Конфликтът в Украйна и еболата също в топ 10 по търсене

От Христина Рафаилова

Човешката трагедия привлича хората като  мухи на мед.  Това става ясно  и  от класацията за най – търсената информация в най – голямата интернет търсачка  Google.  

На първо място по брой на търсенията се нарежда покрусилата феновете от цял свят смърт на актьора Робин Уилямс.    Сериозно се е увеличило издирването  на култовите филми на звездата като "Обществото на мъртвите поети", "Добрият Уил Хънтинг" и "Мисис Даутфайър". 

В топ 10 влизат и трагедиите с двата самолета  на Малайзийските авиолинии. Единият изчезна безследно през март с 239 пътници на борда, като съдбата му не е ясна и досега.  Другият беше ударен над Източна Украйна, като в катастрофата загинаха близо 300 души. 

 В първата десетка по интерес на потребителите се нареждат и джихадистката групировка  "Ислямска държава" и конфликтът в Украйна.  

На второ място обаче се нарежда една положителна тема – Световното първенство по футбол.  

Страхът на хората от смъртоносния вирус   ебола  се пренесе и във виртуалното пространство, като темата е на 3- то място по търсене.   

Цъкането на игрички си остава  модерно като  пристрастените  към  Flappy Bird  са    я наредили на 5 позиция.   

 Филмът на Disney "Замръзналото  кралство"  е на 9 позиция по брой на търсенията. 

Освен трагичните събития хората са разтревожени и  психичното си състояние, като  са се покачили търсенията за  на тестове за  депресия и менталния ни статус.  

Най-четени