Специална комисия ще помирява македонските политици 06.11 | 16:31

„Отлюспените“ от ВМРО-ДПМНЕ депутати са сред инициаторите

От iNews.bg

В парламента на Македония бе сформирана Комисията за помирение по инициатива на независимата депутатска група на ВМРО-ДПМНЕ и коалицията "За по-добра Македония". Инициативата беше обсъдена от председателя на парламента Талат Джафери с участието на парламентарните групи, предаде БГНЕС.

Комисията за помирение ще председателстват заместник-председателят на парламента Фросина Ташевска Ременски и депутатката Емилия Александрова. На първата среща, след определянето на членовете й, ще бъдат определени темите и отговорностите на този орган.

На днешната координационна среща не присъства координаторът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Мицевски, а веднага след началото срещата напусна Сури Рашиди от Алианс за албанците, който заяви, че това е отваряне на вратичка за амнистия във връзка със събитията в парламента на 27 април миналата година. Тогава привърженици на ВМРО-ДПМНЕ и премиера Никола Груевски нахлуха в парламента, нападайки Зоран Заев и неговите депутати. Според някои наблюдатели целта на тези действия е било да се попречи сформирането на правителство от СДСМ.

Водещи

Най-четени