Спецченгета предотвратиха опит за атентат в Баку 03.12 | 17:28

Терорист опита да се самовзриви в търговски център, полицията го застреля

От iNews.bg

Неуспешен опит за кървав атентат имаше днес в Баку. Терорист се е опитал да се самовзриви в близост до голям търговски център, в който се събират много хора. Службите за сигурност обаче са разкрили плановете му и са го ликвидирали точно преди да осъществи атентата.

"В резултат на спецоперация на Службата за държавна сигурност на Азербайджан е бил ликвидиран Емин Азизагаоглу Джами. Той се е опитал да активира пояс с взривове, но се е наложило да бъде ликвидиран по време на опита за задържането му в близост до търговския център "Бина", се казва в съобщението на службата.

Терористът е роден през 1978 г. и е известен на органите на реда. През 2007 г. е бил осъден за участието си в терористичната групировка "Абу Джафар". След освобождаването му в началото на тази година е бил засечен да поддържа контакти с членове на въоръжени групировки и представители на международни терористични организации, действащи извън територията на Азербайджан, уточнява "РИА Новости". Засечени са били и плановете му за подготовка на атентати в страната.

Водещи

Най-четени