Спипаха 12 българи, въртели бизнес с проститутки и дрога в Майорка 24.08 | 11:08

Нашенците "предлагали" българки, испанки и германки

От Христина Рафаилова

12 българи са бил арестувани за това, че принуждавали жени да проституират в Майорка.

Групата, в която имало и един испанец, "предлагала" на клиентите си българки, испанки и германки, информира Еuro Weekly News.  

Членовете на бандата карали жените да крадат от клиентите си, както и да им продават наркотици. 

Според полицейските власти някои от задържаните са били шефовете на бандата.  По време на операцията срещу групата органите на реда са успели да освободят 5 жени и едно дете. 

Полицията работи по случая от декември миналата година, след като от Интерпол са разпространили информация за арестуван в Германия българин за трафик на хора.  Оказало се, че сънародникът ни вече е бил задържан в Испания с подобни обвинения. 

Разследването по случая показало, че той има връзка с група, действаща на територията на Майорка, която  принуждавала българки, испанки и германки да порадват плътта си. Жените работели по улиците и баровете на острова. 

По време на акцията са били извършени 4 обиска, при които са иззети 9,035 евро, 504 паунда. 700 франка, няколко компютъра, две коли и голямо количество дрога и документи. 

Освен за трафик на хора задържаните са обвинени в кражба, продажба ба кокаин, метамфетамини, както и за обири на клиентите. Проститутките ги обирали, докато спят. 

Водещи

Най-четени