Стотици джихадисти в Европа само чакат сигнал, за да започнат да ни избиват 11.02 | 14:44

Europol предупреди, че се чакат масови терористични атаки

От iNews.bg

"Ислямска държава" планира масови терористични атаки в Европа, които са последват зверствата във Франция от миналата година, предупреди Europol.

Терористите твърдят, че имат стотици бойци из целия континент, които са готови да започнат да убиват и нападат хора дори по улиците.

Според информацията фанатиците от ИД имат създадено специално командване, което да планира атентати в западните държави и тяхно дело е кръвопролитието в Париж, когато бяха убити 130 души.

Докладът на Европол алармира, че има пълно основание да се очакват още атентати с огромни жертви сред цивилното население.

В допълнение в Европа има много "самотни вълци", които също могат да организират атаки. Europol предполага, че джихадистите са обучените да действат по начина, по който и силите за специални операции. Но нападенията ще бъдат различни места. Атентатите в Париж и свалянето на руския самолет показват, че ИД вече има глобални амбиции. Освен това се планират нападения над критичната инфраструктура в урбанизираните територии, което включва унищожаване на ядрени мощности, електрически мрежи.

Europol алармира, че джихадистите са създали тренировъчни лагери в ЕС и на Балканите.

Водещи

Най-четени