Стрелба насред градинско парти взе жертви в Торонто 17.07 | 12:16

Двама души загинаха, а десетки са ранени. Задържан е един човек, полицията издирва съучастници

От Диана Цветкова

Двама души са убити, а поне 19 са ранени при стрелба по време на градинско парти в Торонто, съобщи Reuters като се позова на данни на канадската полиция.

Един човек е арестуван, но според органите на реда в стрелбата са били замесени повече хора. Все още не е ясно какво е подтикнало стрелците да започнат да избиват гостите на купона на открито.

Застреляните са млад мъж и млада жена, като от полицията коментират, че голяма част от ранените са пострадали в паниката след изстрелите. Осем души са настанени в болница, като ранените са предимно младежи.

"Това е най-сериозното престъпление от подобен вид, което някога се е случвало в Торонто", заяви шефът на местната полиция Бил Блеър.

Престъплението е извършено само шест седмици след стрелба в търговски център, при която загина един човек, а шестима бяха ранени.

Тогава кметът на града окачестви нападението като "изолиран случай", но с повторната стрелба у жителите на Торонто се появяват страхове. Иначе, градът се слави с ниски нива на престъпност в сравнение с големите градове в САЩ.

Най-четени