Стрелецът в Германия е иракчанин, но не е терорист, а зарязан любовник (ВИДЕО) 30.07 | 15:00

34-годишнияат убиец в дискотеката в Конщанц е имал германско гражданство

От iNews.bg

Полицията изключи мотива тероризъм за стрелбата в дискотека тази нощ в южния германски град Конщанц, предаде "Ройтерс".

Стрелецът, който уби един човек и рани трима в дискотека в Германия, а после бе убит от полицията, е иракски гражданин. Той живее от дълго време в страната и не е бил кандидат за убежище.

"Мотивите на стрелеца, който е действал сам, остават неизвестни", съобщи началникът на полицията в провинцията. "Ние продължаваме да разследваме, но обстоятелствата около събитията в дискотеката преди стрелбата вече са по-ясни и това ни кара да изключим тероризма като мотив", посочи той.

Полицейски източник, цитиран от Франс прес, е разкрил, че е много вероятно да става дума за "любовна афера".

По-рано бе съобщено, че при стрелбата в дискотеката в Конщанц са били убити двама души, а трима други са сериозно ранени, предаде ВВС. Мъж е открил стрелбата, като е убил един човек. По-късно тойт е застрелян от полицията и е починал в болница. Сред пострадалите е и полицейски служител, но няма опасност за живота му.

Според Ройтерс нападателят е 34-годишен. Полицията е била извикана към 4:30 ч. сутринта.

Германски медии пък съобщават, че мъжът първо е застрелял една жена и е ранил тежко трима души вътре в заведението, след което ранил и един полицай при престрелката със силите на реда пред дискотеката.

Стрелбата е довела до паника сред клиентите, някои от които се скрили във вътрешността на заведението, а други са избягали навън. На мястото е пристигнала внушителна полицейска сила, включително специални части и хеликоптер.

По информация на DW убитите са двама. Единият загинал е бил гост на нощното заведение. Другият убит е нападателят, който е бил застрелян от полицията в града.

По информация на SWR сигналите за нападението са подадени в 4.30 часа през нощта. Очевидци и присъстващи на атаката са разказали, че портиерът на нощното заведение е бил застрелян с автоматичен пистолет докато се опитвал да попречи на нападателя.

На мястото, което се намира в търговска зона в близост до летището на града, продължава да има засилено полицейско присъствие.

Най-четени