Сърбите спешно строят ограда по границата с България и Македония 29.11 | 10:15

Западните ни съседи ще се спасяват от мигрантите

От iNews.bg

Може и непрекъснато да се говори, че мигрантският поток е намалял, но на практика нещата са малко по-различни. Затова сърбите планират да започнат спешно изграждане на ограда по границата с България и Македония. По този начин ще се спасяват от наплива на бежанци.

Това съобщи белградското електронно издание 021.rs. Председателят на Сръбската народна партия – Ненад Попович, призова правителството незабавно да започне работа за предотвратяване на влизането на нелегалните чужденци.

Според "РТС"(Радио-телевизия Сърбия) ограда трябва да бъде изградена и по границата с Хърватия. Вдигането ѝ е част от спешния план на правителството в Белград за справяне с възможната бежанска криза, ако турският президент изпълни заплахите си и пусне мигрантите по т.нар. Балкански маршрут, пишат македонските медии.

"Бежанското цунами, обещано от Ердоган, може да залее балканските страни по пътя към Европа. С оглед на проваленото споразумение между ЕС и Турция, контролът по границата с България ще бъде чувствително засилен", коментират сръбските министри от кабинета на премиера Александър Вучич.

Водещи

Най-четени