Трагедия в Русия. 12 души, от които 10 деца, загинаха в катастрофа с автобус (ОБНOВЕНА) 04.12 | 17:28

Вероятно вината е на шофьора, не са били спазени и правилата за превоз на непълнолетни

От iNews.bg

Трагичен пътен инцидент в Русия. В жестока автомобилна катастрофа загинаха 12 души. От тях 10 са деца. Инцидентът е станал на пътя между Тюмен и Ханти-Манскийск. Във верижната катастрофа са участвали автобус, ТИР и 2 леки коли. Още 23-ма души са настанени в болница. От тях 20 са деца, като състоянието на 16 е много тежко, предаде "РИА Новости".

Пострадалите са в болницата в Ханти-Мансийск. Натам вече са изпратени допълнителни лекарски екипи от Москва. Става въпрос за специалисти по неврохирургия, които да помогнат на местните лекари в борбата за живота на тежко ранените деца.

Пострадалите и загиналите непълнолетни са се возили в автобуса. Те са част от отбора по спортрна акробатика от град Нефтеюганск, където са се връщали от състезание в Ханти-Мансийск.

Все още не е ясна причината за катастрофата. При удара между тежкотоварният автомобил и автобуса с децата последният се е преобърнал извън пътя. Една от работните версии обаче сочи, че за катастрофата вина носи водачът на автобуса, който е изгубил управление. Според направената от полицаите проверка нито един от шофьорите не е употребил алкохол.

Открити са обаче други нарушения. Според руското законодателство автобусът, превозвал децата, е трябвало да бъде ескортиран. Рейсът също така не е бил съгласуван с пътните полицаи, което също е задължително.

По-късно от руската пътна полиция съобщиха, че причината за катастрофата може да бъде и лошото време. При инцидента в района е падал обилен снеговалеж, който е затруднявал пътните условия.

Водещи

Най-четени