Трогателно видео: Да видиш света за първи път 10.09 | 17:35

Трудно е да си представим да живвем, без да виждаме света около себе си, но тъкмо такова е ежедневието на милиони незрящи хора по света

От Гергана Няголова

Статистиката е безкомпромисна - общо 39 милиона е броят на незрящите хора в световен мащаб. А цели 20% от тях живеят в Индия. Сред тях са и сестрите Соня и Анита.

Двете момичета са слепи по рождение, но, оказва се, съществува операция, която може напълно да възстанови зрението им. При това цената на въпросната интервенция е едва 300 долара - по-малко от компютъра или смартфона, който може би използвате в момента, за да прочетете тази статия.

И все пак сума от такъв размер е непосилна за адски много бедни семейства в Индия. Родителите на двете момичета печелят едва по 18 цента на час и по тази причина са смятали, че децата им са обречени на вечна слепота. За щастие обаче тук се намесва фондацията 20/20/20, която подпомага с финансови средства именно затруднени семейства, които имат нужда от медицинска помощ.

А трогателното видео, заснело първите мигове от проглеждането на Соня и Анита, може да откриете в статията на Jenite.bg.

Водещи

Най-четени