Тръгна отчуждаването на имоти за новата отсечка на „Хемус“ 19.07 | 13:53

Военната прокуратура в София се сдоби с нова сграда

От iNews.bg

За държавна нужда ще бъдат отчуждени имоти-частна държавна собственост, необходими за изграждането на автомагистрала "Хемус", участък 1 с обхват от км 78+884 до км 87+800, реши правителството. Терените се намират в землището на гр. Ябланица и с. Брестница, област Ловеч. Финансирането по процедурата се осигурява от Агенция "Пътна инфраструктура".

Имот-публична държавна собственост е предоставен за управление на Висшия съдебен съвет за нуждите на Военно-окръжната прокуратура - София и на Софийската районна прокуратура. Теренът и трите сгради, построени на него, се намират на ул. "Майор Георги Векилски" № 4 в София. Решението ще осигури сграден фонд, необходим за административните потребности на двете прокуратури и нормалното осъществяване на дейността им.

Променя се статутът на осем имота в областите Монтана, Плевен, Ловеч, Ямбол, София и Пловдив от публична в частна държавна собственост. Досега те са били под управлението на Министерството на отбраната, но са с отпаднала необходимост за ведомството. Имотите са: 15,9 дка в с. Долно Озирово, община Вършец; 41,5 дка в с. Каменец, община Пордим; 14 дка в местността "Гириза" на землището на Летница; 1,3 дка в местността "Дормуш гьол" на Летница; 4,4 дка в с. Патрешко, община Троян; 8,4 дка в жк "Бенковски" в Ямбол; 128 дка в столичния кв. "Орландовци" и 81 дка в местността "Капсидата" на с. Крумово, община Родопи.

Други 15 имота със статут на публична държавна собственост също стават частна държавна собственост с решение на Министерски съвет. Те се намират в местността "Военен полигон" в землището на с. Малък манастир, община Елхово. За Министерството на отбраната те са с отпаднала необходимост и с тях ще могат да се извършват разпоредителни действия като продажба чрез търг според Закона за държавната собственост.

Водещи

Най-четени