Тръмп: До месец искам план за разгрома на „Ислямска държава“ 29.01 | 13:56

Президентът на САЩ разпореди и да му намерят и нови съюзници срещу джихадистите

От iNews.bg

До месец Доналд Тръмп иска да има на бюрото си ясен план за окончателното ликвидиране на "Ислямска държава". Той е издал заповедн на администрацията си и в частност министъра на отбраната Джеймс Матис, да съставят изцяло нова стратегия за борба с джихадистите, която да доведе до пълния разгром на терористичната групировка, предаде ТАСС. В работата трябва да се включат всички свързани по един или друг начин ведмоства в САЩ.

Паралелно с това заоведта на Тръмп гласи, че трябва да бъдат намерени и нови партньори на САЩ за борбата с "Ислямска държава" и свързаните с нея групировки. Целта е веднага да започне по-активна борба с тероритите.

Президентът на САЩ изисква от подчинените си и да прегледат и евентуално да променят правилата за действие на американските войски. Ако сред разпоредбите има такива, които са по-строги от международните, те трябва да бъдат облекчени, за да не пречат на борбата с тероризма.

Тръмп иска още от правителството на страната да засили и борбата с пропагандата на джихадистите и по-конкретно тази в интернет. Паралелно трябва да се работи и по-сериозно за пресичането на финансовите потоци към "Ислямска държава", включително чрез незаконна търговия с петрол и антики.

Водещи

Най-четени