Тръмп, крал Салман и президентът Сиси като злодеи от комиксите (СНИМКИ) 22.05 | 12:42

Тримата лидери заснети на церемония с ръце върху светещо кълбо

От iNews.bg

Американският президент Доналд Тръмп, египетският му колега Абдел Фатах ас Сиси и саудитският крал Салман неволно се превъплътиха в злодеи от фантастични филми при откриването на център срещу екстремизма в Рияд.

Тримата лидери бяха заснети как полагат ръце върху светещо кълбо по време на церемонията - жест, често изпълняван от лошите герои в комиксите и киното. Това се случи по време на първото пътуване на Тръмп в чужбина, което започна в Саудитска Арабия, а днес продължава в Израел.

В центъра за борба с радикализма работят над 200 анализатори, които наблюдават онлайн активността в страната в реално време.

Кадрите от церемонията веднага провокираха сравнения с терористичната организация "Хидра" от комикс вселената на "Марвъл", с палантирите на Саурон и Саруман от "Властелина на пръстените" и с епизод на "Стар трек" от 1968 г.

В свое обръщение по-рано през деня Тръмп заяви, че САЩ се опитват да изградят коалиция от страни в Близкия изток с цел "да изкоренят екстремизма", предаде "Асошиейтед прес".

В речта си на арабско-ислямско-американската среща на върха с участието на лидери на 55 страни Тръмп обеща "да подсили старите приятелства на САЩ и да потърси нови партньори, за да постигне мир".

Той увери, че "Америка няма да се опитва да наложи на други своя начин на живот, а протяга ръка в дух на сътрудничество и доверие".

"Страните с предимно мюсюлманско население трябва да застанат начело на борбата срещу радикализацията", добави Тръмп, цитиран от "Ройтерс".

Водещи

Най-четени