Тръмп се обръща към Москва, за да укроти Пхенян 26.10 | 10:44

Би било добре да работим с руснаците както го правим с китайците, каза той

От iNews.bg

Президентът на САЩ Доналд Тръмп смята, че наличието на добри отношения между Москва и Вашингтон би помогнало за урегулиране на кризата около ядрените ракетни амбиции на Северна Корея. Това каза самият той в интервю за FOX News. "Мисля, че би било великолепно, ако се разбираме с Русия. Не считам това за нещо неправилно. Това е ядрена държава. Мисля, че бихме могли да имаме добри отношения", каза държавният глава на САЩ.

По думите на Тръмп, ако има по-близки връзки между Москва и Вашингтон, "би било по-просто да се урегулира ситуацията със Северна Корея. Той посочи, че САЩ си взаимодейства с Китай по този въпрос. "Но би било великолепно, ако можехме да говорим и с Китай, и с Русия", каза Тръмп. "Защото Китай ни помага, а Русия, може би, върви по друг път и пречи на това, което постигаме", каза Тръмп. "И когато казвам "може би" мисля, че знам точно за какво става въпрос", добави Тръмп.

Ситуацията на Корейския полуостров силно се изостри в последно време във връзка с активизирането на севернокорейската ракетно-ядрена програма. На 3 септември Пхенян обяви успешно изпитание на водородна бомба. СС на ООН рязко засили режима на международните санкции, а между САЩ и Северна Корея се разменят войнствени заявления, включително и заплахи за употреба на военна сила.

Водещи

Най-четени