Убиха млад българин във Великобритания (СНИМКА) 02.09 | 11:20

Сънародникът ни е бил наръган с нож, починал въпреки оказаната помощ

От iNews

20-годишният българин Цветомир Генов е загинал след нападение с нож в Гейнсбъро Клоуз, Солсбъри на 22 август, съобщават от полицията в Уолтшир.

Обвиняем за убийството е 25-годишният Морис Джоунс, който се очаква да се яви в Кралския съд в Солсбъри за предварително изслушване на 14 декември, уточнява Би Би Си.

Българинът е намушкан с нож малко преди обяд на улица в Солсбъри. Оказана му е спешна помощ, но е обявен за мъртъв на мястото на инцидента. Полицията в Уилтшър смята, че заподозреният е познат на жертвата.

На сайта на полицията в Уилтшър е публикувано послание от семейството на 20-годишния Цветомир Генов: "Изгубихме нашия първороден невероятен син Цветомир внезапно и това е наистина труден момент за нашето семейство. Той е брат на две момчета, а също и баща на малко момче. Все още не искаме да вярваме, че той вече не е тук и той никога няма да се върне и ние никога повече няма да видим усмивката му, няма да чуем гласа му, малкото му момче ще трябва да расте без баща си….Това е трудно и болезнено, тъжно и сърцераздирателно.

Снимка: wiltshire.police.uk

Той ще остане завинаги на 20, тъй като някой ни го отне по толкова жесток и ужасен начин. Мъж е обвинен в убийството му, но това няма да върне Цветомир обратно. Мисълта, че сега трябва да живеем без него, е тежка. Никой не трябва да преминава през това...

"Бихме искали да благодарим на полицията в Уилтшър за тяхната упорита работа, това означава много за нас. Също така сме благодарни на цялата общност, приятели и всички, които са с нас в този труден момент, и бихме искали да им благодарим за подкрепата, за съпричастните картички и цветята. "Все още пристигат, хората дори ни носят топла храна. Нямаме думи за това. Каквото и да кажем, няма да е достатъчно! "Прекрасно е да видя толкова много хора, които мислят за Цветомир и нас. Много хора се свързват с нас и това наистина се оценява, хора, които не познаваме, плачеха и се молеха за нашия син и ни предлагаха помощ", пишат още от семейството на Цветомир Генов.

Младият българин и семейството му живеят в Обединеното кралство от много годни. Българското посолство в Лондон е оказало съдействие на роднините на момчето, пише "24 часа".

Тази новина идва ден, след като стана ясно, че трима младежи са признати за виновни за убийството на български студент в Лондон. 21-годишният Габриел Стоянов беше прободен смъртоносно след свада в автобус през ноември миналата година. От разследването са установили, че мотивът е, цитирам: "Отмъщение за незначителна пиянска шега". В автобуса Габриел се е закачал с младежите и е плеснал по ухото на един от тях. Последвала атака от тяхна страна. Извършителите са на възраст 15, 17 и 18 години. Две от момчетата са осъдени за предумишлено убийство, а 15-годишният ще отговаря за непредумишлено убийство".

Водещи

Най-четени