Украинската провинция минава в тотално настъпление за сваляне на Янукович 26.01 | 19:03

В някои градове обявиха партията му за незаконна

От Христина Рафаилова

Не само Киев, но и регионите вече минават в тотално настъпление за сваляне на властта на президента Виктор Янукович. Дори и градове, известни като крепости на Партията на регионите - Крим, Луганск, Донецк. В някои градове, предимно в Южна и Източна Украйна, също се организират противниците на президента и се събират пред областните администрации, но конкретни действия за окупация на правителствени сгради не се предприемат.

 В Тернопол, Хмелницк и Ивано-Франковск местната власт е обявила политическата сила на държавния глава  и компартията извън закона и е забранила символите им. В Лвов Народният парламент вече функционира. В Суми е създаден Народен съвет. В Днепропетровск щурмуват Областната администрация. На много места хората на Янукович, известни с името титушки, нападат заедно с милицията и жестоко пребиват демонстриращите, като  Запорожие, където те барикадираха сградата на областната администрация. 

В Симферопол се готви митинг на кримските татари против диктатурата на Янукович. Меджлисът иска спирането на кръвопролитията и убиването на мирни граждани. 

Водещи

Най-четени