Украйна избира Върховната Рада 26.10 | 18:00

В страната се провеждат предсрочни парламентарни избори

От Теодора Кокаланова

Украйна избира предсрочно депутатите, които ще я представляват във Върховната Рада. Избирателните секции са отворили врати в 8 часа сутринта (украинско и българско време). Гласуването ще продължи до 20 часа. 

В страната бяха открити над 32 хиляди секции, а още 112 бяха открити за украинските граждани в 72 държави. В Русия броят им е 6, в Германия- 5, а в Италия, Полша и САЩ по 4. 

Президентът на Украйна Петро Порошенко гласува на провежданите в страната избори, като изрази увереност, че след изборите във Върховната рада ще бъде сформирана проевропейска коалиция, предаде РИА Новости.

"Аз гласувах за бъдещето, за европейското направление на развитието, за обновяване на властта. Много се надявам, че както имаме нова страна и нов президент, ще имаме и ново правителство и нова проевропейска коалиция", заяви Порошенко.

Избирателната активност в Украйна към 16:00 часа е била 39,45% , предаде РИА Новости, позовавайки се на съобщение на украинската ЦИК. Най-висока е активността в Ивано-франковска област - 48.63%, а най-ниска в Луганска област - 23.16%. Активността в Киев е достигнала близо 41%. 

Водещи

Най-четени