Фалшив терорист с фалшива бомба изкараха акъла на полицията в Брюксел 21.06 | 12:34

В пояса му със взривове се оказало, че има само сол, подозират и че човекът има психично разстройство

От iNews.bg

Фалшив сигнал за бомба от фалшив терорист изправи на нокти полицията, армията и сапьорите в Брюксел тази сутрин. В крайна сметка всичко се оказало безобидно, но въпреки това голяма част от белгийската столица беше блокирана и на места се образуваха огромни задръствания.

Рано сутринта анонимен мъжки глас съобщава по телефона, че се намира в търговския център City-2 и носи пояс, натъпкан с взривове. Органите на реда реагират светкавично и полиция, армия и сапьорски екипи започват работа. Буквално за минути целият квартал около мола е блокиран и евакуиран. Паралелно с това белгийският премиер Шарл Мишел веднага свиква кризисен център. Междувременно органите на реда успяват да задържат фалшивия терорист и да му отнемат пояса. Веднага го предават на сапьорите, които откриват вътре само сол, предаде ТАСС.

Според информация на местните медии "терористът” е 26-годишен и има съмнения, че е с психично разстройство. Паралелно с това то се е бил подготвил изключително добре за "атентата”, а дори самият фалшив пояс е бил направен много правдоподобно и първоначално е успял да заблуди и професионалистите.  

Въпреки че всичко приключва добре, фалшивият сигнал причинява достатъчно затруднения на жителите и гостите на Брюксел. Докато ситуацията се изясни и всичко се провери, е блокирана голяма част от основната градска магистрала в белгийската столица. Предизвикани са били огромни задръствания. Затворени са били и няколко станции на метрото.

Най-четени