Франция разби страховита джихадистка клетка 30.05 | 12:42

Сред арестуваните има и човек, лежал 8 години в Гуантанамо

От iNews.bg

Страховита джихадистка клетка разбиха френските служби. По всяка вероятност така са били предотвратени и атентати. В рамките на специализирана операция, осъществена в парижко предградие, както и в Бордо, са били задържани шестима опасни ислямисти. Сред тях дори има и бивш затворник от американския спецзатвор Гуантанамо. Което само по себе си е достатъчно доказателство за сериозността на заловената радикална група.

Арестуваният е на 48 години. Причина за задържането му в Гуантанамо е това, че работел за набиране на "кадри" за радикални групировки. Освен това сред задачите му било да ги обучава. В резултат на което били създавани изключително опасни терористи, предаде ТАСС.

Освен него в рамките на спецоперацията са били задържани още петима души. Общо в ареста са попаднали четирима мъже и две жени, съобщава телевизия BFMTV, позовавайки се на свой източник в полицията. Акцията е била проведена по поръчка на прокуратурата. Полицейските рейдове са преминали през парижкото предградие Ил де Франс, както и през Бордо. Засега няма информация по какъв начин са работили арестуваните и дали са планирали осъществяването на атентат.

Водещи

Най-четени