Хакери-джихадисти поръчаха убийствата на над 8000 души 09.06 | 10:26

"Обединен кибер халифат" пусна в нета "черен списък" с имена и адреси на "враговете"

От iNews.bg

Хакери-джихадисти са посочили на над 8000 човека, които са обявени за "врагове" и трябва да бъдат ликвидирани. Групата, която нарича себе си "Обединен кибер халифат", е пуснала в мрежата "черен списък", който съдържа имената и адресите на тези хора и призовава те бъдат убити. Болшинството от посочените за "врагове" са от САЩ.

От 8318 души, американски граждани са 7848. Други 312 имена са на хора от Канада, а 69 – от Австралия. Има и 39 британци. Следват и имена и адреси на хора, живеещи в Белгия, Бразилия, Китай, Естония, Франция, Германия, Гърция, Гватемала, Индонезия, Ирландия, Израел, Италия, Ямайка, Нова Зеландия, Южна Корея, Швеция и Тринидад и Тобаго, предаде БГНЕС.

Остава неясно по какъв критерий са подбрани имената на посочените като цели за убийство хора и дали те не са свързани по някакъв начин. Групата, пуснала съобщението, също буди съмнения. Но поредната кибератака от страна на привърженици на халифата раздвоява службите за сигурност как да реагират – дали такива списъци не целят само насаждането на страх или наистина показват заплаха за живота на редица хора, пише The Wall Street Journal.

Водещи

Най-четени