Хаос след съмнения за стрелба в метростанция в Лондон 24.11 | 20:51

Районът е отцепен, от полицията не потвърждават, „Скотланд Ярд“ цитира съобщения на 112

От iNews.bg

Лондон отново е на тръни. В британската столица една от метростанциите беше евакуирана, според противоречиви данни и някои от околните сгради. Става дума за спирка "Оксфорд Съркъл" на подземната железница. От полицията потвърждават за инцидент там.

В съобщението на органите на реда се препоръчва на гражданите да избягват района, а тези, които са там, да влязат в някоя от околните сгради. Самата метростанция е временно затворена и евакуирана. Влаковете не са спрени, но пропускат да спират на "Оксфорд Съркъл". На хората, които имат нужда да се придвижват с градски транспорт до или от района, се препоръчва да използват наземните транспортни средства.

Така и не става ясно каква е причината. Очевидци твърдят, че в района се е чула стрелба. В същото време обаче от полицията засега не потвърждават тази информация. В същото време обаче от "Скотланд Ярд" съобщават, че в 16:38 ч. местно време (18:38 ч. българско) при униформените са постъпили няколко сигнала за стрелба. "Полицията реагира на инцидента все едно е свързан с тероризъм", се казва в съобщението на "Скотланд Ярд" в "Туитър".

От полицията отбелязват, че към момента нямат данни за пострадали при инцидента хора. Паралелно с това обаче няма данни къде точно са били чути изстрели – в метростанцията или в района.

Малко по-късно бе затворена и съседната метростанция "Бонд Стрийт". Освен това в района се намират и пожарни и линейки. По последни данни на BBC World засега полицията не е открила нищо в отцепения район.

Водещи

Най-четени