Хвърлиха граната в сградата на гръцка телевизия 17.06 | 16:34

Всички, работещи в Skai, бяха евакуирани, а движението в района бе отцепено

От Виолета Малинкова

Служителите на гръцкия телевизионен оператор Skai бяха евакуирани, след като неизвестен извършител хвърли граната в близост до сградата на редакцията на компанията, разположена в едно от предградията на Атина, съобщи AFP.

На местопрестъплението веднага били повикани експерти взривотехници. В рамките на 45 минути след евакуацията на служителите, взрив не е имало. Движението в района на инцидента е било отцепено.

Днес (17 юни) в Гърция се провеждат парламентарни избори, изходът от който се очаква да има пряко въздействие върху бъдещето на Еврозоната.

Анализаторите не изключват опцията, ако новото правителство сформира ляво радикалната коалиция "Сириза", гърците да откажат да съкращават още бюджетните си разходи, което може да доведе до отпадане на страната от Еврозоната или до обявяване от нейна страна на невъзможност да изпълнява задълженията си.

Преди отварянето на избирателните секции шансът на "Сириза" да спечели изборите беше оценяван като висок, тъй като радикалите се считат са фаворити, наред с дясно центристката партия "народна демокрация".

Водещи

Най-четени